Skumsåpe er økonomisk og miljøvennlig

Bærekraft og ressurseffektivitet er en voksende bekymring for miljøet i hele verden. Mange organisasjoner streber etter å redusere deres miljøpåvirkning og i prosessen spare penger ved å bruke mindre energi og færre naturressurser. En helt enkel måte å spare vann på er å vurdere sitt valg av såpe på bedriftens toaletter/vaskerom.

En uavhengig undersøkelse fra Deb Group, som er spesialister i håndhygiene, dokumenterer at hvis man bruker skumsåpe til håndvask i stedet for alminnelig kremsåpe, brukes det 16 % mindre vann pr. håndvask.

«Vannforbruket kan faktisk bli redusert med opptil 45 % ved å kombinere skumsåpe med en håndvaskteknikk hvor man først dispenserer såpen, deretter skummer den opp og til slutt skyller med vann», forteller markedssjef i Deb Scandinavia, Rikke Hestbæk.

For en bedrift med 100 ansatte så kan bruken av skumsåpe redusere det årlige forbruket av vann med opptil 56.000 liter. Da det oftest er varmt vann som benyttes til håndvask, vil det dermed også bli brukt mindre energi til oppvarming, og avhengig av energikilden, lavere utslipp av CO2.

Skumsåpe er miljøvennlig såpe

Et forskningsprosjekt dokumenterer, at skumsåpe sprer seg 8 ganger hurtigere på hendene enn tradisjonell kremsåpe. Det reduserer mengden av såpe som er nødvendig til en effektiv håndvask, og sikrer dermed færre kjemikalier i avløpet. Samtidig er det bevist at håndvasken er akkurat like effektiv som med tradisjonell kremsåpe – man bruker bare mindre såpe.

Rikke Hestbæk forklarer ytterligere at skumsåpe er raskere biologisk nedbrytbar enn kremsåpe siden den ikke inneholder fortykningsmidler. Den skummende effekten er laget ved å tilføre luft.

«For miljøansvarlige selskaper og organisasjoner vil jeg anbefale at de vurderer å bruke skumsåpe ikke minst for miljøets skyld, men også for at de samtidig kan spare penger», avslutter Rikke Hestbæk.

Artikkel fra debgroup.com